Serge Bosman nieuwe artistiek leider Drang

Serge Bosman is sinds 1 juli 2023 aan de slag als artistiek leider van Theatergroep Drang. Hij neemt het stokje over van Lucienne van Amelsfort, die sinds de oprichting eind 1995 de artistieke leiding heeft gehad.

Met ruim twintig jaar ervaring in het culturele veld als docent, maker en regisseur brengt Bosman een schat aan expertise mee naar Theatergroep Drang. Hij heeft gewerkt aan multidisciplinaire projecten voor gerenommeerde organisaties, waarbij hij ge├źngageerde thema’s heeft verkend en theater heeft gebracht bij doelgroepen waar dat vaak nieuw voor is.

Onder leiding van Lucienne van Amelsfort heeft Theatergroep Drang een permanente plek verworven in het culturele veld van Den Haag. Na talloze gewaardeerde voorstellingen op bijzondere locaties, richt Drang zich sinds 2012 voornamelijk op maatschappelijke thema’s voor MBO-studenten. Dilemma’s uit de jongerencultuur worden in professionele en educatieve voorstellingen ongecensureerd en zonder moreel vingertje getoond. Drang vertaalt maatschappelijke vraagstukken voor jongeren in scherp, aansprekend theater.

Toekomst

Als nieuwe artistiek leider zal Bosman zich richten op het voortzetten van het succes van Theatergroep Drang en het verder ontwikkelen van de artistieke koers, gericht op het MBO. Het doel? Hoogwaardig theater leveren en jongeren niet alleen serieus nemen maar ook uitdagen om na te denken over actuele maatschappelijke vraagstukken.

“Met trots presenteert het bestuur deze nieuwe leider en met dankbaarheid voor Lucienne, die een prachtig gezelschap heeft vormgegeven. In september presenteren we Serge aan het veld met een nieuwe voorstelling; daar kijken we naar uit!”, aldus het bestuur.