Nieuws |
Monique Keijers nieuwe artistiek leider

Monique Keijers is met ingang van 13 maart de nieuwe artistiek leider van Theatergroep Drang. Sinds 2016 was ze al als choreograaf aan het gezelschap verbonden en ontwikkelde zich de afgelopen jaren als rechterhand van oprichtster Lucienne van Amelsfort tot all round vakvrouw.

De stap naar het artistiek leiderschap is dan ook een logische voor Drang en Keijers; want elke generatie bouwt verder op het fundament van de vorige generatie. “Drang heeft mijn hart gewonnen vanaf de eerste productie”, vertelt ze. “Drang leidt tot unieke en verreikende ervaringen die kijker en zeker de MBO-student mede vormt als mens. En daarmee onze maatschappij iets beter maakt. Dat is waar mijn persoonlijke missie samensmelt met Drang.”

Keijers is al twintig jaar werkzaam in de theatersector; als danseres, choreografe en docent aan verschillende theateropleidingen. Haar fascinatie en passie ligt bij het wegnemen van de grenzen tussen de verschillende theaterdisciplines.

Voor de toekomst wil ze voortbouwen op de succesformule van Drang, maar ook ruimte bieden aan vernieuwing; aan onderzoek en experiment. Tussen de verschillende theaterdisciplines, verschillende achtergronden, verschillende meningen, visies en generaties. Maar altijd met het doel elkaar daarin te vinden, te complementeren. Keijers hoopt in de toekomst met Drang zoveel mogelijk (v)MBO jongeren te bereiken in een theatertaal die zij verstaan, ook ver buiten de randstad.