ONLINE

Een komische, muzikale, interactieve voorstelling over mediawijsheid, vooral bedoeld om jongeren bewust te maken van de risico´s van social media.

DATUM | Doorlopend te boeken

DUUR | 1,5 uur

THEMA | Social media & de online wereld: Internetfuik, fake nieuws, sluikreclame, naaktfoto’s versturen en verspreiden, somber voelen / depressief zijn, (digitaal) pesten, hulp op forums, groepen en apps met gelijkgestemde, ideaal beeld en de invloed van social media, gamen, verslaving en schulden, influencen, afkicken / verslaving telefoon

LOCATIE | Klassikaal of in het theater

Kopen, kijken, flirten, gamen, delen en influencen. De onlinewereld is een maatschappij op zich. Jongeren zitten gemiddeld 9 uur per dag online: YouTube, WhatsApp, Snapchat, Instagram, TikTok, gamen en gokken. Zo vormen zij hun identiteit voor een groot gedeelte dus digitaal.

Voor jongeren lijkt die online wereld privé, alleen voor hen en voor hun vrienden. Mede daarom gaan ze online veel sneller over grenzen heen en zijn ze ongeremd in hun reacties. Maar wat gebeurt er als je de regie kwijt bent? Een boeiend verhaal over een aantal jongeren die in een online werkelijkheid leven. Een komische, muzikale, interactieve voorstelling over mediawijsheid, vooral bedoeld om jongeren bewust te maken van de risico´s van social media.

‘Ik dacht theater is saai, nep, maar waar het over ging is wel echt cool’

– student na zien Echt Fake!

‘Goed geacteerd en naast het zware onderwerp toch nog luchtig en grappig. ’

– student na zien Echt Fake!

‘Ik dacht theater is saai, nep, maar waar het over ging is wel echt cool’

– student na zien Echt Fake!